Chong heeft het niet makkelijk gehad bij Club Brugge: Ups en downs

Chong heeft het niet makkelijk gehad bij Club Brugge: "Ups en downs"

24-03-2021 21:46
4

Tahith Chong heeft een doorbraak bij Manchester United nog niet uit zijn hoofd gezet. Na een mislukte huurperiode bij Werder Bremen probeert de 21-jarige aanvaller nu voet aan de grond te krijgen bij Club Brugge, al is dat niet al te makkelijk.

"Persoonlijk gaat het hier nog steeds met ups en downs. De ploeg helpt me enorm met het settelen, maar het is pushen tot het einde van het seizoen. Ik moet aan het ritme gewend raken: vijf, zes wedstrijden na mekaar spelen... dat deed ik nog niet eerder", vertelt Chong aan Sport/Voetbalmagazine.

Echt makkelijk heeft Chong het ook nog niet gehad. Het is dan ook aanpassen voor hem. "Ander voetbal, andere ploeg, wat ziektes, meer kracht, fysieke duels... De afgelopen wedstrijden waren op vlak van dat laatste best stevig. Tegen Leuven maakte ik iets mee wat ik eerder nog nooit had gehad: man op man", herinnert Chong zich.

"Meestal staat er iemand in je zone, maar dit keer had ik een mannetje dat me overal volgde, ook wanneer ik van kant wisselde. De trainer had ons daarvoor ook verwittigd, maar zo overdreven had ik het niet verwacht. Ook daar leer je weer uit. Je moet je voetbalbrein aan het werk zetten en je afvragen: hoe kom ik hier uit los?", aldus Chong.

Grote stap
De op Curaçao geboren vleugelaanvaller sluit een extra jaar in België niet uit, maar is voor zijn gevoel nog niet klaar bij Manchester United. Jaren geleden verliet hij Feyenoord voor de Engelse grootmacht. "Vandaag denk ik nog steeds dat het een goeie beslissing was: ik heb me bij Manchester United ontwikkeld als speler, veel geleerd en ik zit er nog steeds. Dus..."