Afellay geen voorstander van Lang (Club Brugge) bij Oranje: Eerder Gakpo

Afellay geen voorstander van Lang (Club Brugge) bij Oranje: "Eerder Gakpo"

08-02-2021 18:41 Laatste update: 18:44
16

Noa Lang is dit seizoen niet af te stoppen bij Club Brugge en wordt nu als bestempeld als misschien wel de beste speler in onze competitie. In Nederland stelt men zich nu ook luidop de vraag of Lang een kans moet krijgen in Oranje. Dat vindt Ibrahim Afellay een stap te ver gaan.

Bij het Nederlandse voetbalprogramma Studio Voetbal liet de ex-international zich uit over een mogelijke kans van Lang bij Oranje. "Ze zeggen zoveel", gaf Afellay aan. "Ruud Vormer speelde bij Feyenoord ook niet. Om maar aan te geven, snap je?"

"Hij (Lang, red.) is net lekker bezig. Laat hem die lijn doortrekken en dan komt het Nederlands elftal op de lange termijn ook wel. Ik zou eerder Gakpo meenemen dan Noa Lang", aldus Afellay.

De inmiddels 21-jarige Lang heeft na zestien competitiewedstrijden elf doelpunten en zes assists achter zijn naam staan. PSV-speler Gakpo zit dit seizoen aan negen doelpunten en drie assists in twintig partijen voor PSV.

Bij Oranje krijgen onder andere Ryan Babel, Steven Berghuis, Calvin Streng, Quincy Promes en Memphis Depay momenteel nog de voorkeur op Lang (en Gakpo).