Lang laat bewust hattrick liggen: “Okereke is mijn maatje”

Lang laat bewust hattrick liggen: “Okereke is mijn maatje”

26-12-2020 17:20
4

Noa Lang schitterde zaterdag voor Club Brugge. Tegen KAS Eupen (3-0) trof de Nederlander twee keer raak. Lang had ook de kans om een hattrick te scoren, maar gunde David Okereke zijn treffer.

Tegen Eupen kon Club Brugge (te) weinig klaarmaken tegen Eupen. Na de rust stak Lang een tandje bij en voor het uur gespeeld was, had de Nederlander er twee in het netje gelegd. In de 82e minuut kon Lang voor zijn derde van de middag tekenen, maar dat deed hij dus niet. "Mijn goals waren twee echte spitsengoals, ik ben er blij mee. Ik had ook voor de hattrick kunnen gaan, maar ik zag David (Okereke, nvdr) in mijn rug komen en hij is mijn maatje", noteerde Sporza uit de mond van Lang.

Vanaf dit weekend 'moet' men in de Jupiler Pro League coronaproof vieren. Lang gaf het goede voorbeeld. Al was dat niet altijd even eenvoudig, dat geeft hij zelf eerlijk toe. "Ik ben even blij met een assist als met een goal. Het was moeilijk om me in te houden en niet te knuffelen bij de goals. Als je scoort, heb je emotie. Iedereen wil juichen, maar het kan niet. Het zijn de regels, we moeten ze naleven."