'Transfer afgerond: Castagne verhuist naar Leicester, Atalanta vindt vervanger'

'Transfer afgerond: Castagne verhuist naar Leicester, Atalanta vindt vervanger'

01-09-2020 08:47 Laatste update: 21:14
17

Het Nieuwsblad meldt dat Timothy Castagne de overstap zal maken naar de Premier League. Atalanta accepteerde naar verluidt een bod van 24 miljoen euro van Leicester City. De Rode Duivel tekent een contract van vijf jaar bij The Foxes.

Bij Leicester City komt Castagne college-Rode Duivels Youri Tielemans en Dennis Praet tegen. De Engelse club houdt de back al een tijdje in de gaten en had een opvolger nodig voor Ben Chilwell die voor 50 miljoen euro naar Chelsea is vertrokken. Flankspeler Ricardo Pereira heeft zijn kruisbanden gescheurd en is lange tijd out.

In 2017 ging Castagne voor zo’n 6,5 miljoen euro van KRC Genk naar Atalanta. Afgelopen seizoen speelde hij in totaal 33 matchen waarin hij twee keer kon scoren en drie assists gaf. Zijn contract in Italië liep in 2021 af. Ook Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur werden genoemd, maar uiteindelijk zal Leicester aldus zijn volgende uitdaging worden.

Update: De transfer van Timothy Castagne is helemaal in kannen en kruiken. Dat meldt de Italiaanse journalist Fabrizio Romano. Leicester City betaalt ongeveer 25 miljoen euro voor de Rode Duivel. Atalanta heeft heeft met Rick Karsdorp (AS Roma) een vervanger gevonden voor Castagne. De Nederlander zal voor één seizoen gehuurd worden.