'Anderlecht kan van Crombrugge kwijtspelen: Ajax wil doelman wegplukken'

'Anderlecht kan van Crombrugge kwijtspelen: Ajax wil doelman wegplukken'

24-12-2019 07:00 Laatste update: 07:05
16

RSC Anderlecht speelt een tegenvallend seizoen, al won het afgelopen speeldag wel van KRC Genk. Eén van de absolute lichtpunten is Hendrik Van Crombrugge. De Anderlecht-doelman wordt echter opnieuw aan AFC Ajax gelinkt.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Ajax na dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe doelman. André Onana lijkt namelijk op weg naar een vertrek. Van Crombrugge zou daarbij hoog op het verlanglijstje staan als vervanger. De Rode Duivel kwam pas afgelopen zomer over van KAS Eupen, maar dat schrikt Ajax niet af. De Amsterdammers scouten Van Crombrugge al enige tijd intensief.

In het verleden toonde Ajax al eens interesse in Van Crombruge, maar toen achtte de doelman zich nog niet klaar voor de stap naar de Nederlandse topclub. Naast Ajax trekt ook een club uit de Ligue 1 aan de mouw Van Crombrugge.

Een vertrek lijkt echter nog niet voor deze winter. 'Voor Anderlecht is een vertrek van de doelman deze winter absoluut onbespreekbaar, dat bevestigde Michael Verscheuren aan de entourage van de doelman. Ook Van Crombrugge zelf benadrukt dat hij niet in het project van Anderlecht is gestapt om deze winter al weer te vertrekken.'