Standard waarschuwt fans voor zware sancties bij nieuw wangedrag

Standard waarschuwt fans voor zware sancties bij nieuw wangedrag

19-10-2016 11:00

De supporters van Standard misdroegen zich flink tijdens de Europa League-match tegen Ajax. Ze gooiden vuurwerk in een vak met kinderen en vernielden bovendien een toiletruimte in de Amsterdam ArenA. Het bestuur van Standard doet nu een oproep aan de fans.

Ajax ging de schade verhalen bij de Rouches en stuurde de club een flinke factuur van liefst 50.000 euro. Standard moet bovendien nog vrezen voor een straf van de UEFA, dat de club streng in de gaten zal houden tijdens het vervolg van deze Europa League. De leiding van de Luikenaars vreest zwaardere sancties en richt zich daarom rechtstreeks tot de fans.

''Onze club ontvangt elke keer zware boetes en andere grote sancties zouden kunnen volgen (match achter gesloten deuren...). Daarom lijkt het ons fundamenteel om opnieuw elke supporter van onze club te sensibiliseren zodanig dat iedereen er zich van bewust is dat elke inbreuk op het disciplinaire reglement van de UEFA desastreuse gevolgen zou kunnen hebben voor iedereen'', zo valt er te lezen op de officiële clubsite. 

Standard speelt donderdag thuis tegen het Griekse Panathinaikos en het is afwachten of de fanatieke aanhang van Standard naar bovenstaande woorden luistert.