Vergeten Belg mag transfervrij op zoek naar nieuwe club na contractontbinding

Vergeten Belg mag transfervrij op zoek naar nieuwe club na contractontbinding

02-08-2016 16:44

Jan Wuytens is met onmiddellijke ingang vertrokken bij AZ. Dat meldt de Nederlandse eersteklasser dinsdag via de officiële kanalen. Onze landgenoot had nog een contract tot medio 2017.

Wuytens en AZ zijn het deze week eens geworden over ontbinding van de overeenkomst. Daardoor kan de 31-jarige verdediger transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Wuytens speelde sinds 2013 voor AZ, dat hem destijds overnam van FC Utrecht. In totaal speelde hij slechts 33 competitiewedstrijden voor AZ. 

Met het transfervrije vertrek van Wuytens komt er een einde aan de status quo die als sinds december 2015 aan de gang was. De verdediger, die in de jeugd bij Anderlecht speelde, kreeg toen al te horen dat er geen toekomstperspectief meer voor hem was bij AZ. Hij vond in de winter, tot grote teleurstelling van AZ, geen nieuwe ploeg. Deze zomer bleef zijn situatie ongewijzigd.

Wuytens ontving onlangs nog een sneer van technisch directeur Max Huiberts. "Jan zit kennelijk liever bij AZ in de kleedkamer dan dat hij wedstrijden in de Eredivisie speelt", klonkt het toen kritisch. Beide partijen hebben nu dan toch een oplossing gevonden.