Standard doet uitstekende deal en betaalt amper 500.000 euro voor Valdes

Standard doet uitstekende deal en betaalt amper 500.000 euro voor Valdes

22-01-2016 06:52

Standard haalt met Victor Valdes een absolute topvedette binnen. De 34-jarige goalie heeft meer dan 500 wedstrijden op de teller en won zowat alles wat er te winnen valt. De komende maanden is hij dus te bewonderen op de Belgische velden. Standard doet ook financieel een goede zaak.

Het was groot nieuws donderdag, de opmerkelijke move van Standard. De Rouches waren al langer op zoek naar een nieuwe doelman. In eigen competitie dacht het aan William Dutoit en Jean-François Gillet, in het buitenland kwamen Guillermo Ochoa en Zivko Zivkovic in beeld. Met Victor Valdes haalt het een wereldtopper binnen en dat voor een habbekrats.

Door de uitgaande transfers van onder meer Anthony Knockaert en Jelle Van Damme werd er budgettair ruimte gecreëerd. Het Laatste Nieuws meldt dat Standard aan Manchester United een huursom van 500.000 euro moet betalen en de Britse topclub betaalt het loon van de Spanjaard, zo'n 4 miljoen per jaar, gewoon door. Financieel pakt de Luikse club dus geen risico met een doelman die geen wedstrijdritme heeft. Sinds een zware knieblessure in maart 2014 speelde Valdes slechts 106 minuten bij The Red Devils.

Of de doelman direct een hoog niveau zal halen, is dus nog een vraag, maar een toptransfer is dit sowieso. Valdes arriveert later deze week in Luik voor zijn medische testen en om zijn contract te ondertekenen. Na het seizoen loopt het contract van de goalie trouwens af bij United, al heeft de club een optie om het te verlengen, zodat hij niet gratis weg kan.