UPDATE: ‘Bayern moet beslissen over Zirkzee, veel interesse van clubs’

UPDATE: ‘Bayern moet beslissen over Zirkzee, veel interesse van clubs’

13-04-2022 07:15 Laatste update: 25-04-2022 18:10
8

Speelt Joshua Zirkzee ook komend seizoen bij Anderlecht? Zijn entourage zou dat duidelijk niet erg vinden. Dat blijkt uit hun reactie in Het Laatste Nieuws.

"Joshua voelt zich thuis bij Anderlecht", zo klinkt het daar. "Hij speelt er als prof voor het eerst wekelijks en werkt aan zijn statistieken (zeventien goals en tien assists in alle competities, red.). Ook met de coach klikt het."

"Deze uitleenbeurt is duidelijk de best mogelijke stap geweest voor Joshua. Bij Anderlecht zou hij dus ook volgend seizoen zeker kunnen zijn van zijn plek én wellicht Europees spelen. Een mooi pakket voor zijn verdere ontwikkeling."

De vraag is wel hoe veel controle Zirkzee heeft over zijn eigen toekomst. Eigenaar Bayern München wil komende zomer geld zien voor de Nederlander, liefst een bedrag rond tien miljoen euro. Dat bedrag kan Anderlecht momenteel niet ophoesten. 

Update: De toekomst van Joshua Zirkzee is nog onduidelijk. Journalist Florian Plettenberg van Sky Sports meldt dat Bayern München zal moeten beslissen, maar zolang Robert Lewandowski bij de Duitsers speelt lijkt er geen toekomst te zijn voor Nederlander. Er liggen alvast verschillende clubs op de loer.