Geen publiek in de JPL: 'Sportwedstrijden weer achter gesloten deuren'

Geen publiek in de JPL: 'Sportwedstrijden weer achter gesloten deuren'

22-12-2021 16:51 Laatste update: 17:33
52

Buitensportevenementen zullen in ons land weer zonder publiek moeten doorgaan. Het Overlegcomité heeft besloten om de stadiondeuren weer dicht te doen en niemand meer toe te laten.

Eerder lekte al uit dat er al een voorstel was om publiek te verbieden bij buitenevenementen. Dat is nu ook helemaal tot uitvoering gekomen, weet men bij Het Laatste Nieuws en wordt ook bevestigd door VRT-journalist Bart Verhulst. Mede door de snelle verspreiding van de omnikronvariant heeft de Belgische regering besloten om snel in te grijpen en onder andere fans uit Belgische voetbalstadions te weren.

De maatregelen zullen vermoedelijk vanaf zondag ingaan, waardoor de bekerpartijen van deze week nog met publiek kunnen doorgaan. De laatste JPL-speeldag van dit kalenderjaar zal dan zonder publiek moeten zijn. Daardoor zullen de wedstrijden van de 21e speeldag zonder toeschouwers doorgaan. Meer bepaald Cercle Brugge-Club Brugge, Union-KAA Gent, Standard-Zulte Waregem, KV Oostende-KRC Genk, KV Mechelen-Seraing, Charleroi-OHL, Beerschot-Anderlecht en STVV-KAS Eupen zullen achter gesloten deuren plaatsvinden.

De einddatum van deze maatregelen zijn ook nog niet bekend. De Jupiler Pro League ligt vanaf 28 december tot 14 januari 2022 stil.