Dit was de dag: Gent uitgeteld, Club viert en Leicester baalt

Dit was de dag: Gent uitgeteld, Club viert en Leicester baalt

01-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Gent uitgeschakeld voor titel
Hein Vanhaezebrouck zei het voor de wedstrijd: "Wie verliest, mag de titel vergeten." Jammer genoeg voor de coach is het zijn Gent dat aan het kortste eind trok. Het speelde een zwakke partij tegen een herboren Anderlecht. Paars-wit won met 2-0 en is de grote uitdager voor Club Brugge voor de titel.

Club pakt revanche tegen Genk
Daar Club Brugge twee weken geleden nog een pandoering kreeg tegen KRC Genk, heeft het dat zondag met bravoure rechtgezet. De beginfase verliep gelijk opgaand, maar daarna was Blauw-Zwart een klasse of twee beter. Het won met 3-1 en ligt op koers voor zijn eerste titel sinds 2005.

Beerschot-Wilrijk viert derde titel op rij
Waar Antwerp zaterdag niet in slaagde, lukte Beerschot-Wilrijk zaterdag wel. De Kielse ratten waren al wel zeker van promotie, maar wilden ook graag de titel binnenhalen. Een makkelijke wedstrijd was het niet, maar door een laat doelpunt brak op het Kiel een waar volksfeest los. Het is de derde titel op rij voor de Antwerpenaren, die volgende seizoen in de Amateurliga uitkomen.

De Premier League lonkt voor Cyriac
Gohi Bi Cyriac kent een goed seizoen bij KV Oostende. De Ivoriaan was vooral in de eerste maanden van het seizoen niet te stoppen. In de winter was er al interesse van West Ham United, maar concreet werd dat niet. Toch lonkt Engeland, want Crystal Palace zou de aanvaller komende zomer willen binnenhalen.

Nog geen kampioen in Engeland
Leicester City is voorlopig nog geen kampioen in Engeland. The Foxes konden zondag hun eerste Premier League-titel ooit vieren, maar daarvoor moest het wel winnen op bezoek bij Manchester United. Dat bleek geen gemakkelijke klus, want Leicester geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Als Tottenham maandag niet wint tegen Chelsea, mag het alsnog juichen.