Sterk Club zet titelambities kracht bij met knappe zege

Sterk Club zet titelambities kracht bij met knappe zege

01-05-2016 19:53
5

Club Brugge heeft zijn titelambities kracht bijgezet met een klinkende zege tegen KRC Genk. Het pakte in stijl revanche voor de 4-2 zege in de Cristal Arena. Dankzij doelpunten van Stefano Denswil, Ruud Vormer en Lior Refaelov won het met 3-1.

Genk startte nochtans goed in de eerste helft en creëerde enkele mooie kansen. Leon Bailey en Timothy Castagne kregen een uitgelezen kans om te scoren, maar faalden oog in oog met Ludovic Butelle. Club Brugge voetbalde goed mee en Lior Refaelov zette Marco Bizot aan het werk met een lage schuiver.

Een doelpunt kon niet op zich laten wachten en het was de thuisploeg die de ban brak. Na een afgeslagen hoekschop tikte Club Genk uit op zijn rechterflank. De voorzet van Thomas Meunier kwam bij Björn Engels, die aflegde voor Stefano Denswil. De Nederlander legde bal met een gekraakt schot in de verste hoek.

Genk van slag
Genk was het noorden kwijt door de tegentreffer en Club nam de partij volledig in handen. De snelle Izquierdo zaaide meermaals verwarring in de Genkse defensie. Op slag van rust kregen de Limburgers een nieuwe opdoffer te verwerken. Refaelov gaf gepast mee met Abdoulay Diaby, die Ruud Vormer vond met de lage voorzet. De Nederlander knalde de bal tegen 135 km/u in het dak van het doel.

Refaelov beslist partij

Genk kwam met goede moed uit de kleedkamer, maar kreeg geen voet aan de grond tegen een sterk Club. Op het uur deed Refaelov de boeken toe. Ndidi dekte de verkeerde kant van de Israëliër, die simpel wegdraaide en de bal in de verste hoek voorbij Bizot deponeerde.

De zege was veilig en Club liet de bal aan Genk, maar de Limburgers deden daar weinig mee. Nikolaos Karelis, zorgde in de absolute slotfase nog wel voor de eeredder. Aan de overkant trof Jelle Vossen nog de paal. De zege kwam echter niet meer in het gedrang. Club won met 3-1 van Genk en zet zijn titelambities kracht bij. Anderlecht volgt op drie punten, Gent op zes.