Beerschot-Wilrijk maakt in tegenstelling tot Antwerp FC de klus wel af

Beerschot-Wilrijk maakt in tegenstelling tot Antwerp FC de klus wel af

01-05-2016 17:02

Zaterdag liet Antwerp FC de kans liggen om kampioen te spelen in Tweede Klasse. Zondag klaarde 'buur' Beerschot-Wilrijk in Derde Klasse B wel de klus. Na een 1-0 zege tegen Bocholter VV waren de ratten aan het feest.   

Lang, heel lang moest Beerschot-Wilrijk op het verlossende doelpunt wachten. De thuisploeg speelde goed, maar scoren lukte maar niet. Bjorn Ruytinx en invaller Antonio Munoz Herrera kregen de kansen, maar faalden. Pas in de 94e minuut deed invaller Jimmy Fockaert dan toch de netten trillen en kon het feest op Het Kiel losbarsten. Voor Beerschot-Wilrijk is het al de derde titel op rij. 

Hernan Losada was vooraf al aan het feest. De Argentijnse middenvelder werd door de fans van Beerschot-Wilrijk uitgeroepen tot 'Manneke van 't Seizoen'. "En neen, dat is niet direct een verrassing. Onze Argentijnse spelmaker met de fluwelen baltoets was voor zowat iedereen in de Kielse voetbalfamilie immers de regelmatigste, verdienstelijkste, spectaculairste, frivoolste, efficiëntste... kortom: de beste van onze kampioenen", klinkt het op de website van de kersverse kampioen.