Anderlecht tikt met verdiende zege AA Gent helemaal uit de titelrace

01-05-2016 16:24
7

RSC Anderlecht heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de titel. In eigen huis won het met 1-0 van AA Gent. Het doelpunt van Anderlecht zal niet onbesproken blijven. Kara Mbodji scoorde namelijk vanuit buitenspel.

Het was heel duidelijk wat Anderlecht moest doen na de blamage tegen KV Oostende (4-2), winnen. En dat was er ook aan te zien in de eerste minuten van de wedstrijd. Paars-wit begon furieus aan de partij. De Brusselaars kregen de beste kansen in de eerste helft, maar stuitten steeds op een sterk keepende Matz Sels.

Na 37 minuten voetballen was het dan toch zover. Kara kopte Anderlecht verdiend op voorsprong bij een vrije trap. Het doelpunt werd echter duidelijk uit buitenspel gescoord. Maar liefst drie spelers stonden in een buitenspelpositie. Daar waren enkele supporters niet blij mee.

Beste kansen voor Anderlecht
Ook na de pauze kreeg Anderlecht de beste kansen. Onder meer Dennis Praet, Frank Acheampong en Filip Djuricic waren dicht bij de 2-0. Maar wat al langer duidelijk was, werd nog maar eens in de verf gezet. Anderlecht heeft een gebrek aan scorend vermogen.

Bij Gent draaide het helemaal vierkant. Laurent Depoitre kreeg twintig minuten nog dé kans op de gelijkmaker. Hij schoot echter te centraal en Silvio Proto pakte uit met een knappe redding. Tot veel meer kansen voor Gent kwam het niet. Anderlecht kon vijf minuten voor tijd nog dat tweede doelpunt scoren. Acheampong kon Sels dan toch kloppen. Het bleef uiteindelijk 2-0.

AA Gent heeft nu drie punten achterstand op Anderlecht en Club Brugge, dat zondagavond nog tegen Genk speelt. Als Club Brugge van Gent wint, kan het een nieuwe titel zo goed als zeker vergeten.