Club Brugge imponeert onder Hayen, maar: Speelden ook goed voetbal onder Deila

Club Brugge imponeert onder Hayen, maar: "Speelden ook goed voetbal onder Deila"

26 april - 10:31
16

Club Brugge nam na de reguliere competitie afscheid van Ronny Deila en gaf Nicky Hayen de kans om zich te tonen. De (interim-)trainer wist meteen te overtuigen en zorgt voor een schitterend einde van de competitie. Al is het verschil tussen beide trainers volgens Hugo Vetlesen toch niet zo groot.

Volgens de middenvelder van Club Brugge zijn vooral enkele details anders dan onder Deila. "Ons spel is vandaag niet per se veranderd: we hebben ook heel goede wedstrijden gespeeld onder Deila... maar we hebben de details slecht beheerd", geeft hij aan bij RTBF.

"Vandaag vallen die details in ons voordeel uit", gaat Vetlesen verder. "We hebben ook ons drukzetten en aanvallend spel verbeterd: vandaag spelen we met twee nummers 8 en een nummer 6, vroeger was dat met een nummer 10 en twee nummers 8, en dat past beter bij mij om wat hoger te spelen."

Sterk middenveld
Vooral het middenveld lijkt plots helemaal te draaien, met drie grote uitblinkers. "Met Hans Vanaken is mijn samenwerking perfect: Hans houdt ervan de bal te hebben en ik neem de vrije ruimtes in. We hebben de ideale balans gevonden op het middenveld met Rapha Onyedika", aldus Vetlesen nog. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)