Debast naar kampioen? Sporting CP wint de titel na nederlaag Benfica

Debast naar kampioen? Sporting CP wint de titel na nederlaag Benfica

5 mei - 23:46
3

Sporting Portugal heeft zich zondag gekroond tot kampioen van Portugal. Benfica was de laatste overgebleven achtervolger, maar de ploeg uit Lissabon verloor zondagavond uit bij Famalicão. Een beslissende nederlaag. 

Benfica vocht zich vorige week knap terug tegen Sporting Braga, en koesterde daardoor nog enige hoop op de de titel. Sporting slaagde daar een dag later, uit bij FC Porto, ook in: 2-2. Daardoor was het eigenlijk een kwestie van tijd voor Rúben Amorim en co., die zondag eenvoudig Portimonense over de knie legden, zich kampioen mochten noemen. 

Puntenverlies van Benfica zondagavond zou Sporting de titel opleveren. En dat gebeurde. Er werd met 2-0 verloren. Benfica had wel de overhand, maar echt gevaarlijk werd het niet. Daarnaast kon het niet voorkomen dat José Luis Rodriguez en Zaydou Youssouf namens Famalicão het net vonden. 

Het is voor Sporting, dat interesse toont in RSC Anderlecht-verdediger Zeno Debast, de derde titel van deze eeuw en de twintigste titel ooit. Voor Amorim, die in beeld was om trainer van Liverpool te worden, is het zijn tweede landskampioenschap.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.