Leicester City moet kampioensfeest even uitstellen na remise op Old Trafford

Leicester City moet kampioensfeest even uitstellen na remise op Old Trafford

01-05-2016 16:57

Leicester City heeft de Premier League-titel nog niet binnen. De ploeg van manager Claudio Ranieri speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk bij Manchester United. Een zege op Everton is over exact een week voldoende om alsnog het kampioenschap binnen te slepen. 

United ging op het eigen Old Trafford prima van start tegen The Foxes. Binnen tien minuten knalde Anthony Martial de bal van dichtbij door de benen van goalie Kasper Schmeichel. Een fikse domper voor Leicester, maar het antwoord volgde al snel. Uit een vrije trap kopte captain Wes Morgan binnen. 

Beide ploegen maakten er in het vervolg een felle, open wedstrijd van. Drie punten waren voor de gasten genoeg om de titel binnen te slepen en het United van Louis van Gaal hoopt nog altijd de vierde plaats te veroveren, een plek die aan het einde van het seizoen goed is voor de voorronde van de Champions League.

Doelpunten vielen er na de pauze niet meer in het Theatre of Dreams. Danny Drinkwater kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart na een overtreding op invaller Memphis Depay, maar ook met tien man wist Leicester een punt over de streep te trekken. Als Spurs maandagavond verliest bij Chelsea, dan is Leicester alsnog kampioen. Een thuiszege op Everton, volgende week zondag, zal ook voldoende zijn.