OFFICIEEL: Seys stopt al op 27-jarige leeftijd met profvoetbal

OFFICIEEL: Seys stopt al op 27-jarige leeftijd met profvoetbal

26 april - 10:01 Laatste update: 10:07
1

Voor Dylan Seys zit het leven als profvoetballer erop. De ex-speler van Club Brugge is amper 27 jaar oud, maar heeft nu al besloten om een stapje terug te zetten in zijn carrière en te stoppen als profvoetballer.

Dat geeft hij zelf aan op zijn social media. Blessureproblemen zorgen ervoor dat Seys heeft besloten om niet langer profvoetballer te zijn. 'Sinds mijn zware knieblessure (kruisbanden afgescheurd) en na twee operaties, heb ik last van andere blessures en een knie die niet 100% voelt', schrijft hij.

'Voor mij is deze beslissing één van de moeilijkste en zwaarste die ik ooit heb moeten maken, maar ik voel me niet de oude en dan voelt deze beslissing de beste', aldus Seys. Hij blijft wel nog voetballen en trekt naar de Nederlandse derdeklasser vv Bruheze.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dylan Seys (@dylanseys7)

Seys kan daarmee het voetballen combineren met zijn baan in de metaalrecycling. "We spelen op zondag, dat is goed te combineren. En we wonen net over de grens, op 25 minuutjes van Helmond, dus ook dat is ideaal. Ik volg vooral mijn hart. Al snap ik dat mensen er raar van opkijken", geeft hij nog aan bij Eindhovens Dagblad.

De flankaanvaller werd opgeleid bij Club Brugge, maar wist er nooit door te breken. Hij speelde onder meer nog voor Hapoel Acre, FC Twente, RKC Waalwijk, Moeskroen, Excelsior, Helmond Sport en het Griekse A.E. Kifisia.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.