Dit was de dag: Hanni mogelijk weg, ex-coach Real solliciteert en VDB-soap

Dit was de dag: Hanni mogelijk weg, ex-coach Real solliciteert en VDB-soap

11-02-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Opmerkelijke sollicitatie bij KV Kortrijk
Bernd Schuster heeft zijn kandidatuur ingediend om trainer te worden bij KV Kortrijk. Dat heeft voorzitter Joseph Allijns bekendgemaakt. De Duitser was in het verleden trainer van onder meer Real Madrid, Malaga en Shakhtar Donetsk. 

Hanni naar Rusland?
Sofiane Hanni is in 2015 uitgegroeid tot één van de sterkhouders van KV Mechelen. Zijn goede prestaties zijn ook de buitenlandse clubs niet ontgaan. In Rusland mogen er nog steeds transfers gedaan worden en Dinamo Moskou zou een bod hebben uitgebracht bij KV Mechelen. 

Het plan van Anderlecht met Vanden Borre
Anthony Vanden Borre zag zijn transfer naar FC Sion afspringen en keerde terug naar Anderlecht, waar hij verder met de beloften zal meetrainen. Maar Anderlecht wil dat de rechtsachter de fans toespreekt. Zo lijkt een terugkeer naar de A-kern plots weer mogelijk.

Zheyun Ye bedreigde zoontje Deman
Zheyun Ye was enkele jaren geleden dé spilfiguur bij uitstek in de Jupiler Pro League. Hij was betrokken in een groot omkoopschandaal. Valère Stevens was destijds materiaalmeester bij Lierse en dacht dat Ye goede bedoelingen had, tot hij zag dat Ye het zoontje van Patrick Deman bedreigde

Roteren bij Club of niet?
Michel Preud'homme speelde tegen Gent voor het eerst sinds lang twee keer met hetzelfde team. De Club-coach gelooft nog wel nog steeds in zijn rotatiesysteem. David Rozehnal, ex-Club en nu bij Oostende aan de slag, ziet er alvast geen voordelen in