Ex-Bruggeling is tegen rotatie: Vermoeidheid zit in je hoofd

Ex-Bruggeling is tegen rotatie: "Vermoeidheid zit in je hoofd"

11-02-2016 08:03

Er is dit jaar al veel over geschreven: de rotatie bij Club Brugge. Heeft het enig nut, of moet Michel Preud'homme er gewoon mee kappen? Ex-speler David Rozehnal zit duidelijk in het tweede kamp.

Rozehnal speelt zondag tegen Club met KV Oostende, maar heeft wel een raad voor de tegenstander: niet roteren, want onder Trond Sollied deed Club dat ook niet. "De trainer roteerde niet, terwijl we toen ook al heel veel wedstrijden speelden. Vermoeidheid zit vooral in je hoofd. Zondag, woensdag, zondag: ideaal, denk ik, want spelers moeten elkaar voelen op het veld. Een team dat goed speelt, moet je laten staan, ook al is dat allesbehalve leuk voor de jongens die op de bank zitten", laat Rozehnal weten in Sport/Voetbalmagazine.

Het grote voordeel aan rotatie is uiteraard dat iedereen zich zo kan bewijzen, maar Rozehnal vindt dat niet opwegen tegen de nadelen. "Ik zou net hetzelfde zeggen mocht ik níét spelen. Spelers die na een mindere wedstrijd mogen blijven staan, krijgen meer vertrouwen. En wie niet in de ploeg stond, moest harder werken en geduldig zijn", besluit hij.