Ex-coach van Real Madrid solliciteert bij KV Kortrijk

Ex-coach van Real Madrid solliciteert bij KV Kortrijk

11-02-2016 09:42

Johan Walem is sinds maandag geen coach meer van KV Kortrijk, en dus zijn heel wat werkloze trainers in de pen gekropen. Voorzitter Joseph Allijns geeft één opmerkelijke naam vrij in Het Laatste Nieuws.

Allijns laat weten dat Bernd Schuster zijn kandidatuur heeft ingediend. De 56-jarige Schuster heeft al een mooi palmares opgebouwd. Zo was hij als coach actief bij onder meer Shakhtar Donetsk, Levante, Getafe, Real Madrid, Besiktas en Malaga. Toch is het maar de vraag of het bestuur van KV Kortrijk zal ingaan op deze kandidatuur: Schuster mag dan een grote naam zijn in het voetbal, hij heeft wel al bijna twee jaar geen werk meer. Een zekerheid kan je de Duitse coach dus niet noemen.

Schuster heeft bovendien vooral een grote naam omdat hij in de jaren tachtig een topvoetballer was, daardoor heeft hij zo veel krediet gekregen bij verschillende Spaanse clubs. Hij werd in 1980 Europees kampioen met West-Duitsland en is één van de weinige voetballers die zowel bij FC Barcelona als Real Madrid heeft gespeeld.