Mooie beelden, Union deelt geschiedenis voor halve finale tegen Club Brugge

27 februari - 20:54
9

Union SG is er klaar voor om aankomende donderdagavond geschiedenis te schrijven tegen Club Brugge. Blauw-Zwart komt op bezoek voor de returnmatch van de Croky Cup. Eerder won Club Brugge thuis met 2-1. Via fraaie beelden vertelt Union over het verleden in de Beker van België, Union lijkt er klaar voor om opnieuw geschiedenis te gaan schrijven.

"Bij een voetbalclub heeft ieder tijdperk zijn sterren en zijn geschiedenis. En hier bij het Vivier d’Oie, het voormalige stadion van Royal Racing Club Bruxelles, leeft die geschiedenis nog steeds. Op 17 mei 1914 werd de Belgische bekerfinale gespeeld tussen Union SG en voetbalclub Brugge", deelt Union via de officiële kanalen. 

"4000 toeschouwers netjes gekleed met hoedjes op, waren erbij voor het historische evenement. De match startte Union scoorde na vijf minuten. Een grote stem van Union klonk door het stadion."

"Brugge kwam op gelijke hoogte 1-1. En toen maakte Meyskens er 2-1 van. Rust. De match ging verder. Leroy, onze doelman was een echte muur en hield iedere Brugse aanval tegen."

"Meyskens maakte er vervolgens 3-1 van. De wedstrijd vloog uit de bocht en eindigde met tien tegen negen. Twee spelers van Brugge werden van het veld gestuurd en een van Union."

"Carion maakte er 4-1 van en het stadion ontplofte. Le Chant des Goals klonk door het stadion. Ja, de oneindige schoonheid. Union wint voor de tweede keer de Belgische beker."

"En vandaag? Vandaag hebben we Amoura als Meyskens, Puertas als Carion, Moris als Leroy. Voila, in ieder tijdperk heeft een club zijn sterren en schrijft de club geschiedenis."

"Gisteren gebeurde dat in het hier dat geschiedenis werd geschreven in het Vivier d’Oie. Nu is het onze beurt om te spelen. Morgen wordt er misschien geschiedenis geschreven in het Heysel Stadion."