GOAL: Morioka met gezondheidswandeling langs achterhoede van Seraing voor 0-3

23-10-2021 10:14 Laatste update: 10:15

Bij een 0-2-ruststand had RFC Seraing zich net een kwartier lang moed ingepompt om de scheve situatie nog recht te zetten, maar na amper zes minuten in de tweede helft doet Sporting Charleroi het licht uit. Ryota Morioka krijgt de bal rond de middenlijn en besluit op wandeltocht te gaan. Bij Seraing lopen de verdedigers liever wég van hem dan naar hem toe, met als gevolg dat de Japanner de 0-3 simpel kan binnenschieten.

Uiteindelijk zou een eigen doelpunt van Stefan Knezevic in de slotfase voor een 1-3-eindstand zorgen. Daardoor is Charleroi opgerukt naar de vijfde plaats in de stand. Met twintig punten op de teller telt het evenveel stuks als nummers drie en vier, respectievelijk KAS Eupen en Royal Antwerp FC. Die spelen dit weekend wel nog. Seraing blijft onderin hangen op een veertiende plaats, maar kan zowel SV Zulte Waregem als Oud-Heverlee Leuven nog over zich heen krijgen.