Concurrentie Rode Duivels: “Sexy stijl Verschaeren, imagoprobleem Vanaken”

Concurrentie Rode Duivels: “Sexy stijl Verschaeren, imagoprobleem Vanaken”

07-09-2021 07:47
24

De concurrentie bij de Rode Duivels is groot. Hans Vanaken (Club Brugge) krijgt vaak de wind van voren bij de Belgische nationale ploeg, maar maakte wel veel indruk in de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Tsjechië.

Vanaken wordt vaak negatief genoemd op sociale media bij de Rode Duivels. Analist Alexander Teklak denkt dat dat grotendeels komt omdat hij nog in de Jupiler Pro League voetbalt, maar een Yari Verschaeren (RSC Anderlecht) doet dat bijvoorbeeld ook nog. “Verschaeren is jonger en heeft een meer sexy stijl. Vanaken heeft een imagoprobleem. Op zijn rug plakt het etiket houterig”, zegt Teklak aan Gazet van Antwerpen.

De Club Brugge-middenvelder is ook bescheiden. “Daardoor zien de mensen zijn kwaliteiten niet meer en raak maar eens van dat imago af. Bovendien is Vanaken heel bescheiden. Hij komt bij de Duivels tussen al die wereldtoppers terecht en dan ligt het niet in zijn natuur om zichzelf te profileren. Hij zou wat minder timide moeten zijn. Ook naar het publiek toe. Maar jezelf veranderen is natuurlijk niet evident.”