Degryse over doel Rode Duivels op WK: “Hopen op ploeg met topambities”

Degryse over doel Rode Duivels op WK: “Hopen op ploeg met topambities”

06-09-2021 16:45
9

De Rode Duivels zijn bijna zo goed als zeker van kwalificatie voor het WK in Qatar. Na de 3-0 overwinning tegen Tsjechië is een grote stap gezet richting het prestigieuze landentornooi, dat zag ook Marc Degryse.

De kwalificatie is nu wel heel dichtbij. “Er moet al heel veel verkeerd gaan om België nog uit Qatar weg te houden. Een vijfde groot toernooi op rij: de Rode Duivels zitten na de eenvoudige zege tegen Tsjechië perfect op schema. En we zagen gisteren heel veel lichtpunten. Vooral de gretigheid die België vanaf de eerste minuut in zijn optreden legde, tegen een ploeg die wilde voetballen, maakte de zaken veel makkelijker. Vroeg scoren is altijd leuk, de manier waarop maakte het enkel nog prettiger.”

Degryse hoopt dat de lat van de Rode Duivels nog steeds zeer hoog ligt. “Maar het waren vooral onze toppers die de toon hebben gezet richting Qatar. Met daar nog eens een fitte De Bruyne bij, mogen we hopen dat er over pakweg veertien maanden toch weer een ploeg met topambities naar dat WK zal trekken”, citeert Het Laatste Nieuws de voormalige Rode Duivel.