Enorme eer voor Kompany, trainer van RSC Anderlecht krijgt standbeeld bij Man City

Enorme eer voor Kompany, trainer van RSC Anderlecht krijgt standbeeld bij Man City

23-08-2021 07:45
10

Voor Vincent Kompany wordt komende zaterdag een dag om naar uit te kijken. Niet bij RSC Anderlecht, wel bij ex-club Manchester City. The Citizens onthullen dan een standbeeld van Vincent Kompany.

Voor het stadion van Man City wordt er zaterdag een standbeeld onthuld van drie iconische spelers bij de club: David Silva, Sergio Agüero en RSC Anderlecht-trainer Kompany. "Op mijn eerste dag bij City, in 2008, is er met geen woord gerept over een standbeeld. Het is niet iets wat ik verwacht had", reageert Kompany bij Het Laatste Nieuws.

Vier Engelse titels en twee FA Cups hebben er echter voor gezorgd dat Kompany nooit vergeten zal worden bij de club. "Het is moeilijk te vatten. Het zal nooit echt voelen tot het standbeeld er effectief staat en ik het heb bezocht", klinkt het.

Emotioneel
Zijn familie heeft inmiddels via schetsen ook al een sneak peek gekregen van het standbeeld. "Ze hebben de schetsen vandaag gezien. Ik was er zelf niet bij, maar heb gehoord dat ze emotioneel waren", aldus Kompany.

De trainer van RSC Anderlecht ziet het standbeeld echter niet als een prestatie. "Een prestatie is voor mij de emoties die ik voelde toen ik die trofeeën won, samen met mijn maats. Ik merk nu wel dat het wat losweekt bij de familie. Zij hechten er veel waarde aan. Mijn kinderen hebben nu een plek waar ze papa kunnen herinneren. De kleinkinderen later ook", besluit hij.