Charleroi zet reeks zonder nederlagen voort tegen Zulte Waregem

22-08-2021 17:51
11

Na de zware nederlaag tegen Club Brugge van afgelopen weekend is Zulte Waregem erin geslaagd om toch punten te pakken. Tegen Charleroi, dat dit seizoen nog niet verloor, pakte het een meer dan verdiend punt. Het werd 2-2.

Charleroi is goed begonnen aan het nieuwe seizoen en is al jaren het zwarte beest van Zulte Waregem, de thuisploeg was dus ook gewaarschuwd voor de Carolo's. Toch bleek die waarschuwing aanvankelijk niet genoeg. Essevee had het moeilijk, Charleroi kreeg de beste kansen.

Anass Zaroury was ook dicht bij het openingsdoelpunt, maar het jeugdproduct van nota bene Zulte Waregem verknoeide de kans. De aanvaller hoefde echter niet lang te treuren want even later – in minuut 19 – bracht hij de Carolo's toch op voorsprong.

Een klap voor Zulte Waregem, dat op achtervolgen was aangewezen en besloot om de partij toch in handen te nemen. Het wist daar enkele kansen uit te puren én uiteindelijk ook een doelpunt. Na een knappe actie bracht Jelle Vossen de bordjes weer gelijk. Charleroi kreeg voor de rust ook nog enkele mogelijkheden, maar de gelijke stand bleef staan.

We kregen na de pauze een bijzonder leuk begin van de tweede helft, met kansen voor beide ploegen en ook een doelpunt. Na een vlotte aanval en een goede loopactie van Ryota Morioka kwam de bal tot bij de vrijstaande Shamar Nicholson, die de bal voorbij Louis Bostyn trapte.

Meteen daarop probeerde Zulte Waregem opnieuw voor die gelijkmaker te zorgen en duwde het Charleroi naar achteren. Sormo kreeg een kansje, maar Charleroi kreeg voorin ook ruimte en wist daar via Bedia bijna van te profiteren. De aanvaller miste zijn schot echter helemaal. Ook Morioka was er dichtbij, hij raakte de lat na een prachtige plaatsbal.

Charleroi kreeg dan wel de beste kansen, het doelpunt was toch voor Zulte Waregem. Met zijn tweede van de namiddag kregen we dan toch die gelijkmaker van Essevee en was alles te herdoen voor Charleroi.

Zulte Waregem leek ook op en over Charleroi te gaan met in het slot nog een doelpunt van Zinho Gano. Het feestje was van korte door, zo bleek Saido Berahino vooraf buitenspel te staan. Een doelpunt kregen we ook niet meer te zien, waardoor het 2-2 bleef.