KV Oostende brengt clubstatement naar buiten: Waarom hebben we een VAR?

KV Oostende brengt clubstatement naar buiten: "Waarom hebben we een VAR?"

21-08-2021 12:18 Laatste update: 12:24
34

KV Oostende verloor vrijdagavond met 1-0 bij Standard. Het doelpunt zorgde echter voor veel commotie bij de kustboys. Naar aanleiding van de scheidsrechterlijke beslissing publiceerden ze een clubstatement op hun webstek.

Het doelpunt van Amallah zorgde voor heel wat discussie. Hij zou buitenspel staan, maar dat was niet dat KV Oostende het meest verontwaardigde. Het probleem was dat de VAR geen lijn kon trekken. “Helaas werd deze wedstrijd (opnieuw) beslist door een zeer discutabele arbitrale beslissing”, start KVO in haar statement.

De club gaat verder en haalt een aantal keer stevig uit naar de scheidsrechterlijke macht. “Waarom hebben we een VAR-systeem? We kijken nu alweer uit naar het babbeltje van Frank De Bleeckere van het Referee Department op maandag …”

De kustboys grijpen zelfs terug naar enkele maanden terug, om hun argumenten te staven. “Trouwens, was er enkele maanden geleden op Moeskroen dan een ‘Clear and Obvious Error’ toen niemand minder dan Lawrence Visser in het VAR-busje signaleerde dat een doelpunt van Sakala moest worden afgekeurd nadat Theate na een hoekschop buitenspel zou hebben gestaan?”

Als laatste vuurt de club een iets of wat vreemde alinea af. Ze impliceren namelijk dat grotere clubs vaker bevoordeeld worden: “Er heerst (te) grote willekeur in beslissingen. Ofwel uit onkunde, ofwel moedwillig. Dat laatste willen we eigenlijk niet denken. Hoewel het niet zelden is dat een beslissing toch in het voordeel van een G5-ploeg (of is het intussen G6 of G7, wie bepaalt dit?) uitdraait.”

U kan het volledige statement hier lezen.