Louwagie wil revanche bij KAA Gent: Vorig seizoen was horrorjaar

Louwagie wil revanche bij KAA Gent: "Vorig seizoen was horrorjaar"

19-08-2021 08:15
8

KAA Gent staat voor een belangrijk tweeluik tegen Rakow Czestochowa. Bij winst plaatst het zich voor de Conference League. KAA Gent wil een betere Europese campagne dan vorig jaar, toen het een beschamende 0 op 18 neerzette. 

"Vorig seizoen is een horrorjaar geweest, die 0 op 18 was niet het niveau van AA Gent", zucht Louwagie bij Het Laatste Nieuws. "Dat beseft iedereen binnen de club. De voorzitter en ik zijn dinsdag langsgeweest bij de spelers. Ik heb de indruk dat ze er volop mee bezig zijn."

KAA Gent speelt volgens Louwagie hoe dan ook beter dan vorig seizoen. "Ons voetbalhumeur is beter na de twee overwinningen in Riga en tegen KV Mechelen. We hadden toch wat schrik nadat Riga in de vorige ronde bij ons 0-2 voor kwam. Maar we hebben ginder de match toch 80 minuten in handen gehad. Dat was ook zo tegen Mechelen. Er zijn er die zeggen dat Mechelen zwak was. Het kan ook zijn dat wij goed waren hé", knipoogt Louwagie.

KAA Gent kan de terugmatch in ieder geval goed voorbereiden. De topmatch tegen Anderlecht is afgelast om het team rust te gunnen.