Courtois: “Anderlecht is geen titelfavoriet, wel een ploeg voor de top vier”

Courtois: “Anderlecht is geen titelfavoriet, wel een ploeg voor de top vier”

15-08-2021 10:00
27

Imke Courtois debuteerde deze zomer als presentatrice tijdens de Olympische Spelen. Nu het voetbalseizoen weer in volle gang is, schakelt de ex-Red Flame weer over naar het voetbal. In De Zondag geeft ze haar kijk op de titelstrijd in België.

Anderlecht moet het al enkele jaren doen zonder titel. Volgens Courtois komt er daar dit seizoen geen verandering in. "Ik denk toch dat een Anderlecht een stap heeft gezet. Als ze een collectief kunnen vormen, zijn ze voor mij nog geen titelfavoriet. Het is wel een ploeg voor de top vier."

De voorbije twee seizoenen ging Club Brugge met de titel aan de haal. Courtois ziet een hattrick van Blauw-Zwart eerder tot de mogelijkheden behoren. Al is een kwaliteitsinjectie volgens de analiste geen slecht idee. "Ze moeten vooral opletten voor zichzelf, treedt er geen mentale vermoeidheid op. En dan kan extra concurrentie wel helpen."

Club Brugge begon met een vijf op negen aan het seizoen. Anderlecht telt na drie speeldagen vier punten. Blauw-Zwart trekt zondag naar Zulte Waregem. Terwijl paars-wit in het Jan Breydelstadion wordt verwacht voor een duel tegen Cercle Brugge.