KRC Genk domineert tegen Oud-Heverlee Leuven en haalt overtuigende overwinning

KRC Genk domineert tegen Oud-Heverlee Leuven en haalt overtuigende overwinning

14-08-2021 22:34
23

KRC Genk heeft de tweede competitiewinst van het seizoen beet. In eigen huis begon het sterk tegen Oud-Heverlee Leuven en gaf het de Leuvenaren geen duimbreed toe. Het werd 4-0.

Na de uitschakeling voor de Champions League kon KRC Genk zich even focussen op de competitie en was het op revanche belust tegen Oud-Heverlee Leuven. De Leuvenaren hadden met Siebe Schrijvers en Sebastien Dewaest ook enkele ex-Genkies in de basis staan.

Die ex-Genkies hadden het niet makkelijk tegen Genk. De Limburgers begonnen bijzonder sterk aan de partij en zorgden voor aanvalsgolf na aanvalsgolf. Dat zorgde via Theo Bongonda ook al snel voor de voorsprong.

KRC Genk bleef nadien ook de betere ploeg en wist te scoren, maar het doelpunt van Paul Onuachu werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. OHL wist het evenwicht wel nog ietwat te herstellen, maar niet tot doelpunten te komen.

OHL was duidelijk niet van plan om zich bij de feiten neer te leggen en kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Invaller Al-Tamaari maakte het de defensie lastig, Thomas Henry kreeg een goede kans op de gelijkmaker.

Ook aan de overzijde bleef Genk bijzonder gevaarlijk en wist Kristian Thorstvedt bijna voor de dubbele voorsprong te zorgen. Rafael Romo hield de 1-0 op het scorebord staan. Die 2-0 kwam er net voor het uur dan toch. Dewaest gaf de Nigeriaan een cadeautje, die er graag voor bedankte.

Een doelpunt dat ook voor een bijzonder leuk wedstrijdeinde zorgde en flink wat ruimte voor beide ploegen. KRC Genk was een paar keer dicht bij dat derde doelpunt, ook OHL toonde zich en wist Maarten Vandevoordt dan toch aan het werk te zetten. Toch was het opnieuw Genk dat wist te scoren. Afwerker van dienst was Junya Ito, die na een klasse-aanval de 3-0 op het scorebord plaatste. In het absolute slot werd het na een ingestudeerde vrije trap 4-0, de eindstand.