Anderlecht en KAA Gent zien topper op speeldag 5 uitgesteld worden

Anderlecht en KAA Gent zien topper op speeldag 5 uitgesteld worden

13-08-2021 07:45 Laatste update: 13:48
39

Eerder deze week raakte bekend dat KAA Gent eraan denkt om de match tegen Anderlecht te laten uitstellen. Op die manier kan het zich ideaal voorbereiden op de laatste voorronde in de Conference League. Ook Vincent Kompany vindt dat geen slecht idee.

"Als we moeten spelen, gaan we spelen", benadrukt Kompany wel bij Het Nieuwsblad. "Maar het zou niet slecht zijn als we volop naar die Europese matchen kunnen toeleven. Dat kan goed zijn voor onze Europese coëfficiënt, die alle Belgische teams kunnen aandikken, ook al zijn we aartsrivalen in de competitie."

De Pro League staat er hoe dan ook voor open om de match uit te stellen. In Nederland worden er wel vaker wedstrijden uitgesteld om de teams vooruit te helpen in Europa. KAA Gent moet in de laatste voorronde nog voorbij Rakow Czestochowa uit Polen. Anderlecht speelt dan weer tegen Vitesse.

Update: KAA Gent en RSC Anderlecht hebben hun zin gekregen. De twee ploegen zien de topper van speeldag 5 in de Jupiler Pro League uitgesteld worden. Dat met het oog op de laatste voorronde van de Conference League. De partij stond ingepland op 22 augustus, maar het is nog niet bekend wanneer die wordt ingehaald. Dat meldt de Pro League op de officiële kanalen.

De tegenstander van Anderlecht, Vitesse, zag haar wedstrijd ook uitgesteld worden. Beide clubs zullen daardoor uitgerust aan de Europese wedstrijd kunnen beginnen.