Vlap spreekt niet van mislukking bij Anderlecht: Heb er alles aan gedaan

Vlap spreekt niet van mislukking bij Anderlecht: "Heb er alles aan gedaan"

11-08-2021 15:30
5

Michel Vlap heeft deze zomer gekozen voor een vertrek bij RSC Anderlecht en gaat op tijdelijke basis aan de slag bij FC Twente. Een groot succes werd de overgang van Vlap naar Anderlecht nooit, al wil de Nederlander niet van een mislukking spreken.

Volgens de Nederlander wist hij door verschillende omstandigheden zich nooit door te zetten bij de Brusselaars. "Ik wil niet zeggen dat ik mislukt ben", begint Vlap aan zijn verhaal bij het Algemeen Dagblad. "Anderlecht is een grote club en daar worden soms andere keuzes gemaakt. Soms val je in die keuzes, soms ook niet."

Vlap bleef ook steeds hopen op een doorbraak bij paars-wit en deed er naar eigen zeggen alles aan om ook te slagen. "Ik ben niet iemand die er met de pet naar gooit, of op de training gaat klooien. Dat kunnen ze nooit over me zeggen. Ik heb er alles aan gedaan, maar soms lopen de dingen zo", aldus Vlap.

De middenvelder werd voor zo'n acht miljoen euro in huis gehaald en moest voor doelpunten en assists gaan zorgen. Ondanks enkele goede periodes was hij nooit een onbetwistbare basispion bij de Brusselaars. Hij kwam 36 keer uit voor Anderlecht en was daarin goed voor elf doelpunten en drie assists.