'Hou ervan als er met bier wordt gesmeten en hardcore wordt gedraaid'

'Hou ervan als er met bier wordt gesmeten en hardcore wordt gedraaid'

10-08-2021 19:31
1

FC Twente maakte dinsdag de komst van Michel Vlap officieel, de middenvelder is blij dat het rond is. Meerdere Eredivisie-clubs toonden interesse, maar voor Vlap was het snel duidelijk dat het Twente moest worden.

Vlap zat bij Anderlecht op een dood spoor en mocht op huurbasis vertrekken. Ook PEC Zwolle was geïnteresseerd. "Er was interesse van een aantal Eredivisie-clubs, maar toen ik van Twente hoorde had ik de keus eigenlijk al gemaakt", zegt Vlap tegen TC Tubantia.

"Ik heb Twente altijd al een geweldige club gevonden. Drie jaar geleden was FC Twente ook al geïnteresseerd, ik had een goed gesprek, maar het leek me toen beter om bij te tekenen bij Heerenveen." Vlap houdt van de gewoontes van de Twente-fans en omarmt ze. "Ik hou er van als er met bier wordt gesmeten. Dat ze lekker hardcore draaien om de mensen op te pompen. Ik heb dat zo gemist."

Een vol stadion zal Vlap goed doen. Het afgelopen seizoen was er geen publiek welkom in de stadions. "Voor mij is voetbal zonder fans niet hetzelfde. Het is misschien heel cliché om te zeggen, maar ik ben een jongen die speelt voor de supporters. Ik wil me identificeren met de mensen. Dat zal niet altijd lukken, maar ik ga er wel alles aan doen."