Ook Zwitserse pers geniet van krachttoer Frey: 'Antwerp zelf op de rails gezet'

Ook Zwitserse pers geniet van krachttoer Frey: 'Antwerp zelf op de rails gezet'

09-08-2021 11:00 Laatste update: 20:00
9

Zondag 8 augustus 2021, een dag die Michael Frey nooit meer zal vergeten. In dienst van Royal Antwerp FC maakte de Zwitser liefst vijf treffers in één en dezelfde wedstrijd, nota bene in het broeierige Sclessin. Ook in zijn thuisland is die fenomenale prestatie niet onopgemerkt gebleven. VoetbalPrimeur.be grasduint door de Zwitserse dagbladen.

Bij Neue Zürcher Zeitung vielen ze net niet van hun stoel op de sportredactie. 'Frey heeft zijn nieuwe club Antwerp met vlag en wimpel op de rails gezet', schrijft de krant. Die geweldige namiddag heeft ook leuke gevolgen voor de aanvaller. 'In het topschuttersklassement staat Frey voorlopig helemaal bovenaan', beseft NZZ. De Zwitser zit nu aan zes doelpunten uit drie wedstrijden, na een eerdere goal tegen KV Mechelen.

Eenzelfde geluid bij Grenzecho'Vijf doelpunten: Michael Frey schiet De Rouches af', kopt die krant veelzeggend. 'Na een doelpuntenrijk duel scoorde Antwerp haar eerste punten van het nog jonge seizoen. De Rouches, die minder slecht waren dan de eindstand doet vermoeden, zagen hun talrijke defensieve missers hard betaald worden.'

'Michael Frey blinkt uit met Fünferpack bij nieuwe club', vat Bluewin de krachttoer van Frey samen. SRF omschrijft het dan weer als een 'galavoorstelling'. Dat de Zwitser er drie in nog geen tien minuten tijd maakte in de tweede helft, was doorslaggevend, beseft dat medium. 'En dan werd hij acht minuten na zijn laatste doelpunt nog gewisseld', merkt SRF nog fijntjes op.