OFFICIEEL: STVV vindt opvolger voor vertrekkende Suzuki opnieuw in Japan

OFFICIEEL: STVV vindt opvolger voor vertrekkende Suzuki opnieuw in Japan

08-08-2021 11:11
1

Sint-Truiden heeft nu al een opvolger gevonden voor Yuma Suzuki, die weliswaar nog moet vertrekken. Niet toevallig gaat het om een landgenoot van de Japanner. Daichi Hayashi moet de voorhoede van De Kanaries van verse impulsen voorzien.

Op de eigen website maakt STVV bekend dat Hayashi per direct overkomt van het Japanse Sagan Tosu. Daar behoorde de aanvaller sinds 2019 tot het eerste elftal. Het voorbije anderhalf jaar was hij er goed voor dertien competitietreffers. Die cijfers moet Hayashi nu op Stayen proberen evenaren of, waarom niet, opkrikken. De Japanner moet wel nog een medische keuring doorstaan.

Als die niets aan het licht brengt, zet Hayashi zijn handtekening onder een contract bij STVV. Hoe lang dat zal lopen, maakt de club niet bekend. De Haspengouwers zijn alvast opgetogen over zijn komst. Hayashi wordt omschreven als jong en getalenteerd, al is hij inmiddels wel al 24 jaar. In het recente verleden mocht hij geregeld aantreden bij de nationale belofteploeg van Japan.

Hoogstwaarschijnlijk moet Hayashi in de voetsporen treden van Suzuki. Die scoorde vorig seizoen bij de vleet bij STVV, maar komt nu niet meer in actie op Stayen. De directie mikt op een lucratieve verkoop van haar doelpuntenmaker.