Als hij was gebleven, dan had Antwerp voor de titel kunnen gaan

"Als hij was gebleven, dan had Antwerp voor de titel kunnen gaan"

06-08-2021 08:30
2

Vedran Runje (45) was vorig seizoen nog keeperstrainer bij Antwerp, maar werkt nu met Sergio Conceiçao bij FC Porto. Runje kijkt met gemengde gevoelens terug op afgelopen seizoen. Het vertrek van Ivan Leko was een keerpunt. 

"Leko koos ervoor om te gaan en iedereen is daar natuurlijk vrij in", vertelt Runje aan Het Belang Van Limburg"Als hij was gebleven, hadden we misschien voor de titel kunnen gaan. Er kwam een andere trainer (Frank Vercauteren, red.), die zowel op menselijk als sportief vlak een andere aanpak had."

Antwerp moest plots de klik maken. "Die aanpassing heeft punten gekost, maar in de toekomst zal Antwerp zeker kunnen meedoen voor de titel. Het potentieel is aanwezig. Ze halen voor 6,5 miljoen euro Balikwisha weg bij Standard. Vroeger was dat ondenkbaar. Al vind ik het vertrek van D'Onofrio een groot verlies."

Antwerp speelt zondag overigens tegen Standard, ook al een ex-club van Runje. De ex-keeper maakt duidelijk dat hij zal supporteren voor Standard, waar hij dan ook vijf jaar tussen de palen heeft gestaan.