Done deal: ‘KV Oostende bereikt akkoord over miljoenentransfer Theate’

Done deal: ‘KV Oostende bereikt akkoord over miljoenentransfer Theate’

Gepubliceerd: zondag 25 juli 2021 om 10:20zo 25-07-2021 om 10:20

Laatste update: vrijdag 30 juli 2021 om 13:44vr 30-07-2021 om 13:44

De kans is groot dat Arthur Theate zijn laatste wedstrijd voor KV Oostende al heeft gespeeld. Zaterdag kwam de verdediger immers niet in actie tegen Sporting Charleroi.

Theate wordt al een tijdje gelinkt aan een transfer. Bologna is erg concreet voor onze 21-jarige landgenoot. Volgens Waals journalist Sacha Tavolieri willen de Italianen ook ver gaan voor Theate. Er is sprake van een transferbedrag van negen miljoen euro en percentage bij een eventuele doorverkoop.

Aan de kust lijkt men niet nee te zeggen tegen het bod van Bologna. "De kans dat Arthur Theate vertrekt, is bestaande", liet KVO-CEO Gauthier Ganay eerder al verstaan. Zaterdag speelde Theate alvast niet. Zonder hem ging KV Oostende met 0-3 cijfers onderuit tegen Charleroi.

Eerder verloor KVO met Jelle Bataille (Royal Antwerp FC), Andrew Hjulsager (KAA Gent), Fashion Sakala (Rangers FC) en Kevin Vandendriessche (KV Kortrijk) al vier basisspelers van vorig seizoen.

Update: Volgens La Gazzetta dello Sport is de transfer in kannen en kruiken. Arthur Theate verlaat KV Oostende voor het Italiaanse Bologna. Er wordt gesproken van een bedrag tussen 6 tot 8 miljoen euro. In Italië ligt er een contract voor vijf seizoenen klaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws