Sambi Lokonga neemt afscheid van Anderlecht: Van ene grote club naar de andere

Sambi Lokonga neemt afscheid van Anderlecht: "Van ene grote club naar de andere"

19-07-2021 22:17
11

Albert Sambi Lokonga is het volgende Anderlecht-product uit een stilaan lange rij dat na een succesvolle doorbraak in het A-elftal haar sportieve geluk ergens anders gaat beproeven. Bij Arsenal FC hoopt de middenvelder de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. Zonder zijn oude liefde ooit te vergeten, uiteraard!

In een korte boodschap via de sociale media van Anderlecht reageert Sambi Lokonga op zijn vertrek uit onze hoofdstad. "Vandaag vertrek ik uit een legendarische club. Ik verhuis van de ene grote club naar de andere, maar ik blijf Mauve voor het leven", klinkt het bewonderend. Op zijn negende droeg de nu 21-jarige controleur het paars-witte shirt voor het eerst. In 2017 mocht hij zijn eerste profcontract ondertekenen.

Met Sambi Lokonga verliest Anderlecht niet alleen een goudhaantje, maar evenzeer de aanvoerder van het tweede deel van vorig seizoen, al was het maar de vraag of hij zijn band had mogen behouden nu Hendrik Van Crombrugge weer fit is. Hoe dan ook krijgt paars-wit een flinke smak geld om zich mee te troosten. In totaal zou Arsenal zo'n 17,5 miljoen euro betalen.