To-do-lijst Anderlecht: Spitsen, spitsen spitsen! RSCA op zoek naar goalgetter

To-do-lijst Anderlecht: Spitsen, spitsen spitsen! RSCA op zoek naar goalgetter

20-07-2021 07:30 Laatste update: 11:52
5

Nu het Euro 2020 haar poorten gesloten heeft, krijgt de voetbalfan nauwelijks tijd om op adem te komen. Minder dan twee weken na de Italiaanse triomftocht gaat immers al een nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League van start. VoetbalPrimeur.be gebruikt de tussenperiode om je wegwijs te maken in de voorbereiding van de verschillende Belgische topclubs. In het tweede deel van onze serie overlopen we hun to-do-lijstje: wie mag nog verkassen en wat moet er nog bij? Vandaag: RSC Anderlecht

In het uitstalraam
Anderlecht probeert al enkele jaren een heel leger aan overbodige spelers buiten te werken. Helemaal verlost van het dure legioen aan overbodige spelers is Anderlecht echter nog niet. De duurste van allemaal, Adrien Trebel, mag al een tijdje weg. Een oplossing is er echter nog steeds niet gevonden. Ook Bubacarr Sanneh strijkt een stevig salaris op in Brussel zonder een sportieve meerwaarde te betekenen. De verdediger wordt dan ook naar de uitgang geduwd.

Het zelfde geldt voor andere dure vogels zoals Zakaria Bakkali en Kenny Saief. Die laatste zou echter wel op de nodige interesse kunnen rekenen. Ook voor Jevhen Makarenko, Aristote Nkaka, Mohammed Dauda, Mustapha Bunda en Luka Adzic wordt er een nieuwe club gezocht. Ook Isaac Kiese Thelin mag vertrekken, al lijkt Anderlecht eerst een nieuwe spits te willen aankopen. Een vertrek van Michel Vlap is dan weer bespreekbaar.

Nu al in huis
Anderlecht roerde zich al stevig op de transfermarkt en heeft enkele blinde vlekken in het elftal al weten op te lossen. Zo lijkt de verdediging min of meer klaar. Met onder anderen Wesley Hoedt, Hannes Delcroix en nieuwkomer Taylor Harwoord-Bellis lijkt de recordkampioen genoeg defensieve kwaliteit te hebben in de selectie. Op links zou verrassing Sergio Gomez het vuur aan de schenen van Bogdan Mykhaylichenko moeten leggen.

Ook het middenveld lijkt ingevuld. Met Majeed Ashimeru en Josh Cullen heeft Vincent Kompany een buffer. Creatieve jongens als Yari Verschaeren, Anouar El Hadj, Lior Refaelov en Michel Vlap kunnen met hun creativiteit het verschil maken in aanvallend opzicht. Al zullen ze wel hun scorend vermogen moeten opkrikken.

In het aanvallende compartiment is er nog werk aan de winkel. Met Francis Amuzu, Isaac Kiese Thelin en Antoine Colassin heeft Anderlecht geen enkele goalgetter in huis. Met Benito Raman werd er wel een doelgerichte speler in huis gehaald, al zal ook hij geen vijftien goals op een seizoen maken.

Op het boodschappenlijstje
De topprioriteit voor Anderlecht is dus duidelijk: een spits! Als het even kan, zou ook een tweede spits geen overbodige luxe zijn voor de recordkampioen. Anderlecht heeft nood aan een speler die makkelijk de weg naar doel vindt. Zo een type loopt er momenteel niet rond in de selectie. Momenteel blijft het echter stil rond mogelijke doelwitten. Anderlecht heeft de afgelopen maanden echter vaker een transfer weten stil te houden tot op het laatste moment. Is er iets op komst of zit Anderlecht met de handen in het haar?

Van iets minder urgente aard is het aantrekken van een nieuwe middenvelder. Kompany heeft verschillende middenvelders tot zijn beschikking. De meerderheid heeft echter een erg gelijkaardig profiel: Technisch begaafd maar niet efficiënt genoeg. Een doelgerichte middenvelder die diepgang brengt is geen overbodige luxe.

Verder is er ook nog de twijfel rond Ashimeru. De Ghanees moet normaal de rol van Sambi Lokonga gaan overnemen maar kon voorlopig niet imponeren. Hier en daar gaan er dan ook stemmen op om een volwaardige vervanger aan te trekken. Ashimeru werd echter recent aangekocht en lijkt dan ook nog wat krediet te hebben.