Vrees voor degradatiestrijd is gegrond: 'Tot nu toe lijkt Sint-Truiden verzwakt'

Vrees voor degradatiestrijd is gegrond: 'Tot nu toe lijkt Sint-Truiden verzwakt'

14-07-2021 15:27
1

In Sint-Truiden is het tot op heden bijzonder windstil tijdens de voorbereiding op het nakende seizoen. Aan inkomende zijde viel er nog maar nauwelijks actie te noteren. Het Nieuwsblad voorspelt dan ook een zwaar seizoen voor de Kanaries.

STVV beleeft een erg kalme transferzomer. Aboubakary Koïta is de enige echte nieuwkomer binnen de selectie. Hij kwam over van het gedegradeerde Waasland-Beveren. Verder zat het bestuur rond de tafel met Royal Antwerp FC en Mainz 05, maar dat was enkel om de huurovereenkomsten van respectievelijk Junior Pius en Dimitri Lavalée te verlengen. 

Behalve die schermutselingen viel er weinig te noteren op Stayen. Daarom ziet HNB de sportieve toekomst somber in. 'Zowel kwantitatief als kwalitatief heeft STVV versterking nodig, maar gezien de coronacrisis blijkt het niet simpel om budget vrij te krijgen', klinkt het. Trainer Bernd Hollerbach zal geduld moeten uitoefenen, al 'valt het te begrijpen dat hij zich stilaan zorgen maakt'.

Als er niet snel wat verandert, lijkt STVV voor een seizoentje degradatievoetbal te staan. HNB pronostikeert dat de Limburgers nét aan de gevreesde plaatsen zal ontsnappen en zestiende eindigt.