Club Brugge kijkt niet naar transferwoede bij concurrentie: 'Tijd aan haar zijde'

Club Brugge kijkt niet naar transferwoede bij concurrentie: 'Tijd aan haar zijde'

09-07-2021 09:32
10

Waar Royal Antwerp FC, KRC Genk en KAA Gent de voorbije weken al duchtig uitpakten op de transfermarkt (met de nodige investeringen tot gevolg), houdt Club Brugge zich opvallend afzijdig. Op Jan Breydel is het nog steeds wachten op de eerste versterking. Een bewuste strategie, merkt Het Laatste Nieuws op.

Voorlopig werkt Philippe Clement zijn voorbereiding af met exact dezelfde spelerskern als het afgelopen seizoen. Eigenlijk heeft hij zelfs aan kwaliteit ingeboet, aangezien onder meer Simon Mignolet, Eduard Sobol en Hans Vanaken nog niet van de partij waren door EK-verplichtingen. Toch laat de trainer dat niet aan zijn hart komen. Clement experimenteert volop (zo testte hij al meerdere keren een 4-4-2 uit) en geeft veel kansen aan enkele beloften.

Toch hoeft niemand zich zorgen te maken: Club zal zich deze zomer nog versterken. De tijdsdruk ligt in Brugge gewoonweg minder hoog dan bij de concurrentie. Terwijl Antwerp, Genk, Gent en ook RSC Anderlecht zich moeten klaarstomen voor de Europese voorrondes, heeft Blauw-Zwart de luxe dat het al zeker is van de poulefases. 'Pas wanneer er op 24 augustus - één week voor het verstrijken van de transferdeadline - geloot wordt voor de Champions League, zal het seizoen 2021-2022 in het Belfius Basecamp écht gaan leven', beschrijft HLN.

In tussentijd hebben Clement en co voldoende vertrouwen in de sterke basis die er al staat. Die moet hen in staat stellen om de Supercup te winnen en de openingswedstrijden van de Jupiler Pro League zonder kleerscheuren te overleven. 'Blauw-Zwart heeft de tijd aan haar zijde', besluit HLN. Benieuwd of de concurrentie daar motivatie uit puurt om nog een tandje bij te steken.