Snelders over Rode Duivels: Niet radicaal, wel geleidelijk vernieuwen

Snelders over Rode Duivels: "Niet radicaal, wel geleidelijk vernieuwen"

04-07-2021 14:45
14

De Rode Duivels werden afgelopen vrijdag in de kwartfinale van het EK uitgeschakeld door Italië. Die uitschakeling heeft toch voor de nodige commotie en discussies gezorgd. De algemene teneur is dat er dingen zullen moeten veranderen. Ook analist Eddy Snelders denkt dat er nood is aan vernieuwing. 

Al zou Snelder ook niet te overhaast te werk gaan. "Ik zou niet te radicaal te werk gaan. Dit moet geleidelijk aan gebeuren. Je hebt veel spelers met veel ervaring. De afvloeiing zal op natuurlijke wijze gebeuren, door blessures, door spelers die te oud worden", vertelt hij op Sporza. 

En hij ziet ook nog een andere reden waarom radicale vernieuwing gewoonweg niet mogelijk is voor de Rode Duivels. "Het is ook niet dat die ongelofelijke talenten op de deur kloppen om te zeggen: nu gaan we radicaal vernieuwen. Dat is nog nergens goed afgelopen."

Snelders is in zijn analyse hard voor de prestatie van de Rode Duivels. "De Belgen hebben een lelijk toernooi gespeeld. Op het WK 2018 leverden ze spectaculaire wedstrijden, nu was het allemaal berekend vanuit de organisatie."