Tsjechië traint noodgedwongen in eigen land na technische problemen vliegtuig

Tsjechië traint noodgedwongen in eigen land na technische problemen vliegtuig

26-06-2021 13:15

Het nationale elftal van Tsjechië heeft het trainingsschema op de kop moeten gooien in aanloop naar de achtste finale tegen het Nederlands elftal. De ploeg zou zaterdag om 18.00 uur gaan trainen in Boedapest, maar het vliegtuig dat de selectie naar Hongarije moest brengen heeft problemen.

Dat meldt de voetbalbond van Tsjechië zaterdag. De ploeg gaat wel gewoon trainen, maar doet dat in Praag. Dat heeft alles te maken met technische problemen bij het vliegtuig waarmee de selectie naar Boedapest zou vliegen. Het elftal vliegt pas later op zaterdag naar de hoofdstad van Hongarije.

Nederland en Tsjechië spelen zondag om 18.00 uur tegen elkaar in de Puskás Aréna. Het stadion is volledig uitverkocht: in Hongarije is er meer mogelijk dan in de andere Europese landen waar er EK-wedstrijden gespeeld worden. 

Het Nederlands elftal heeft de achtste finales als groepswinnaar bereikt na overwinningen op Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Tsjechië werd derde in Groep D. Het won met 0-2 van Schotland, speelde met 1-1 gelijk tegen Kroatië en er werd met 1-0 verloren van Engeland.