Martinez voor Portugal: De weelde is zo groot, heb nog geen idee van basisploeg

Martinez voor Portugal: "De weelde is zo groot, heb nog geen idee van basisploeg"

25-06-2021 18:15
6

België speelt komende zondag in de achtste finales tegen Portugal. Roberto Martinez liet alvast weten dat de Rode Duivels zich niet enkel op Cristiano Ronaldo zullen focussen. Bovendien ziet de Spanjaard dat alle beschikbare spelers fit zijn voor de belangrijke clash.

Zo weet de bondscoach nog niet welke elf Rode Duivels aan de aftrap zullen staan. "De weelde is zo groot dat ik nog geen idee heb wie er in de basisploeg zal staan", wordt Martinez geciteerd door Sporza. "Iedereen heeft het goed gedaan in de groepsfase. We zullen zondag nog beter proberen zijn dan in de voorbije matchen, maar de verbeteringen zitten enkel nog in de details."

De Rode Duivels zullen – ondanks de stevige tegenstander – uitgaan van eigen sterkte. "Of we ons zullen aanpassen aan Portugal? Nee, het zit in ons DNA om aanvallend voetbal te brengen. Portugal is zeer sterk en ervaren, we weten dat we geduld zullen moeten hebben. Makkelijk zal het uiteraard niet worden."

Zondag om 21 uur gaat de wedstrijd tegen Portugal door in Sevilla. Indien de Rode Duivels zich weten te plaatsen, dan volgt in de kwartfinales een wedstrijd tegen Italië of Oostenrijk.