UPDATE: Castagne reist mee af naar München voor wedstrijd tegen Italië

UPDATE: Castagne reist mee af naar München voor wedstrijd tegen Italië

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 16:22wo 16-06-2021 om 16:22

Laatste update: donderdag 1 juli 2021 om 08:13do 01-07-2021 om 08:13

Na zijn oogkasbreuk koesterde Timothy Castagne zowaar nog hoop op de EK-finale, maar laat ons dat maar euforie in een eerste opwelling noemen. De schade aan zijn aangezicht blijkt namelijk nog een pak zwaarder dan aanvankelijk aangenomen. Het had zelfs nog slechter kunnen aflopen ...

Castagne werd dinsdagavond geopereerd aan zijn blessure, beschrijft Het Laatste Nieuws. Meer bepaald ging het om verschillende breuken in de zogenaamde arcadeboog, het bovenste gedeelte van de oogkas. Normaal gezien zou die behandeling twee tot vier uur duren, maar uiteindelijk lag de onfortuinlijke Rode Duivel liefst zes uur op de operatietafel. De ingreep is wel geslaagd.

Stevige kost, met andere woorden, al had het voorval nog een dramatischer staartje kunnen krijgen. Volgens HLN scheelde het immers nauwelijks wat of Castagne had neurologische schade kunnen oplopen. Als de breuk zich een drietal centimeter hoger had voorgedaan, was dat misschien het geval geweest.

Over een EK-finale hoeft Castagne dus niet meer te dromen. In het beste scenario mag de rechtervleugelspeler binnen zes weken weer aan voetballen denken, al kan die termijn nog oplopen tot twee maanden.

Update: Timothy Castagne viel vroeg op het EK uit met een blessure in het aangezicht. De flankspeler van Leicester City werd geopereerd en keert nu terug naar het trainingskamp in Tubeke om verder te revalideren.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Timothy Castagne mee zal afreizen naar München om de Rode Duivels aan te moedigen tegen Italië. Zo is de oorspronkelijke spelersgroep weer intact al verving Thomas Kaminski de geblesseerde Simon Mignolet (Club Brugge) intussen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws