'Ondanks buitenlandse aanbiedingen koos Clement voor verlengd verblijf'

'Ondanks buitenlandse aanbiedingen koos Clement voor verlengd verblijf'

07-06-2021 07:45
19

Club Brugge maakte afgelopen weekend de contractverlenging van Philippe Clement bekend. De coach zette zijn handtekening onder een contract voor onbepaalde duur bij Blauw-Zwart, al had dat ook anders kunnen aflopen.

Na twee opeenvolgende titels bij Club Brugge was de intentie van Blauw-Zwart om langer door te gaan met Clement. Dat hij ook ging blijven, was echter niet zeker. Het gonsde al even met de geruchten over een vertrek en volgens Het Laatste Nieuws heeft de coach ook even uitgekeken naar een andere uitdaging.

De trainer werd gelinkt aan enkele buitenlandse clubs, waaronder Sheffield United, Schalke 04 en Hamburger SV. Daarnaast waren er ook aanbiedingen van clubs uit China en de woestijn, maar Clement besloot daar niet op in te gaan en te kiezen voor een verlengd verblijf bij de club van zijn hart.

Clement begint aan zijn derde seizoen als trainer van Club Brugge ook met grote ambities. Zo hoopt de trainer naar verluidt voor het eerst in de geschiedenis van de club te overwinteren in de Champions League of de halve finales van de Europa League te halen. Met een contract van onbepaalde duur zal hij er alvast de tijd voor krijgen.