Indrukwekkende Lukaku loodst Duivels naar zege: Ik kopte hem nog vrij goed

Indrukwekkende Lukaku loodst Duivels naar zege: "Ik kopte hem nog vrij goed"

06-06-2021 23:51
4

Niet voor het eerst was Romelu Lukaku de gevierde man na de 1-0-overwinning van de Rode Duivels tegen Kroatië. De recordtopschutter maakte de enige treffer van de partij, maar leverde over het algemeen ook een beresterke prestatie af. Daar kon hij ook zelf best van genieten.

"1-0 tegen een sterk Kroatië, dat is niet slecht", oordeelt Lukaku in gesprek met VTM. Na de donderdagwedstrijd tegen de Grieken was er nochtans al flink wat kritiek opgestoken. In hun uitzwaaiwedstrijd hebben de Duivels de puntjes op de i gezet. "We waren allemaal niet gelukkig over die vorige wedstrijd", verzekert Lukaku nog. Ook bondscoach Roberto Martinez kon er niet mee lachen. "Hij was niet boos, maar teleurgesteld in onze prestatie, net als wij zelf." Met een goed gevoel afsluiten was de boodschap. Dat is ook gelukt.

Toch blijft Lukaku niet blind voor de werkpunten. "Soms hebben we in de omschakeling veel te gemakkelijk de bal verloren", klinkt het streng. De achterhoede, die de voorbije weken evenzeer voer voor discussie was, trad dan weer wél solide op. Lukaku zag vooral maturiteit. "Vroeger gingen we altijd naar voor en naar voor, nu houden we de bal langer bij om op het juiste moment toe te slaan. Dat is een stap. We kunnen ook beter verdedigen en lelijk winnen", vindt hij.

Tot slot kreeg Lukaku nog een vraag voorgeschoteld over zijn reuzekans in de slotfase van het duel. De Inter-spits kopte krachtig in, maar dat bleek onvoldoende om Dominik Livakovic te vloeren. "Ja, ik heb goed gekopt, hé!", geeft Lukaku zichzelf een schouderklopje. "Het was echt een goede reflex van de doelman. Ik ga mij er niet druk om maken."