De Bruyne doet het weer: tweede jaar op rij verkozen tot PFA Player of the Year

De Bruyne doet het weer: tweede jaar op rij verkozen tot PFA Player of the Year

06-06-2021 21:17 Laatste update: 21:24
2

Hopelijk heeft Kevin De Bruyne nog een gaatje overgehouden in zijn bagage voor zijn afreis naar het Europees Kampioenschap. Zondagavond is hij namelijk verkozen tot PFA Player of the Year in de Premier League, een trofee uitgereikt door zijn medespelers.

De uitblinker van Manchester City heeft er een geweldig seizoen opzitten, al bleef hij in de Premier League ook geregeld aan de kant staan, mede door blessures en de nodige rust. Toch kwam De Bruyne tussendoor nog tot zes doelpunten en twaalf assists. Ook vorig jaar was de PFA-trofee voor hem overigens. Bij de PFA, Professional Footballers' Association, zijn het de collega's uit de Premier League die hun stem mogen uitbrengen.

De voorbije dagen vielen er al andere trofeeën te verdienen over het Kanaal, onder meer uitgereikt door de fans en de journalisten. Twee keer ging een medemaat van De Bruyne met het kleinood aan de haal: verdediger Ruben Dias. Overigens viel een andere ploeggenoot, Phil Foden, evenzeer in de prijzen dankzij de PFA. Het Engelse goudhaantje kaapte de onderscheiding weg voor beste belofte.