Cercle-voorzitter: 'Stadion van 40.000 zitjes hoort niet in Sint-Andries'

Cercle-voorzitter: 'Stadion van 40.000 zitjes hoort niet in Sint-Andries'

05-06-2021 20:16
45

De stadionkwestie in Brugge blijft maar duren en Club Brugge heeft nog steeds geen eerste steen kunnen zetten op de Jan Breydelsite. Als het van Cercle-voorzitter Vincent Goemaere afhangt, zal dat ook niet gebeuren.

Eerder raakte al bekend dat Cercle Brugge een bezwaarschrift heeft ingediend tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Daar zijn volgens de voorzitter van de Vereniging goede redenen voor. Zo moet Cercle Brugge bij de bouw van het Club Brugge stadion verhuizen, maar dat ziet Groen-Zwart niet zitten. "Olympia is onze thuisbasis, zolang er geen definitieve oplossing is voor groen-zwart, kunnen we niet akkoord gaan met een afbraak", zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

Daarnaast geeft Goemaere ook de mogelijke extra overlast in de buurt op het vlak van mobiliteit aan als een reden om het stadion niet te bouwen. "Een stadion met 40.000 zitjes hoort niet thuis in Sint-Andries, de draagkracht van deze woonwijk wordt overschreden", aldus Goemaere.

Goemaere geeft zelf ook een oplossing aan, namelijk de verbouwing van het Jan Breydelstadion voor Cercle Brugge en een nieuwe voetbaltempel voor Club Brugge aan de Blankenbergse Steenweg. "Er moet er zo snel mogelijk een structurele, realistische oplossing worden gevonden voor beide voetbalploegen, op maat van de buurt", geeft Goemaere nog aan.